Разбира се, не всички ретрогради означават бедствие. Само не забравяйте, че това, как човек преживява ретроградите до голяма степен зависи от това как човек реагира на събитията. Част от успешно справяне с трудните моменти е добрата подготовка за тях.

Ретроградите не винаги са синоним на бедствие, въпреки това, което хората обичат да казват. Понякога те са чудесна възможност да направите крачка назад и да поправите неща, които не работят за вас.

Ето някои от ефектите, които всяка ретроградна планета може да има това лято:

Меркурий: 26 юли 2018 г. - 19 август 2018 г.

Този ретроград ще бъде в Лъв. Това значи, че ще бъдете малко по-емоционални и по-импулсивни, когато става въпрос за комуникация. Напомняйте си да мислите преди да говорите. Това е чудесно време да се спрете и да помислите добре за нещата, които правите в момента. Опитайте се, да не взимате важни решения през този период.

Марс: 26 юни 2018 г. - 27 август 2018 г.

През този период е добре да забавите темпото. Трябва да избягвате да поемате рискове и да се доверите на вашите импулси. Смята се, че Марс ретроградите предизвикват повече инциденти, конфликти и разрушителни решения. Най-добре е да отделите повече време за релаксиране, медитация и реорганизация. Най-добре е да направите всичко възможно да бъдете търпеливи и мили.

Юпитер: 8 март 2018 г. - 10 юли 2018 г.

Ретроградът на Юпитер попада в Скорпион, което означава, че е време да преразгледате действията и да оцените мотивите си. През този период е вероятно, да се чувствате нетърпеливи, нещата може да вървят по-бавно от обикновено, но не забравяйте, че все пак вървят. Ретроградите на Юпитер позволяват повече грешки, отколкото бихме имали нормално. Ако се мъчите да вземете трудно решение, ще искате да се възползвате напълно от това.

Сатурн: 17 април 2018 г. - 6 септември 2018 г.

Ретрограден Сатурн попада в Козирог, което означава, че ще трябва да поемете отговорност, да си свършите работата и да забързате темпото. Ще бъдете принудени да помислите за начина си на живота, което може да ви изпълни с чувство за вина, ако не сте работили достатъчно добре или ако сте се държали лошо с хората около вас.

Уран: 7 август 2018 г. - 6 януари 2018 г.

Ретрограден Уран попада в Телец и ще ви даде възможност да видите нещата малко по-ясно що се отнасят до финансите и взаимоотношенията. За ваше добро е да стоите далеч от приятели, които лесно могат да ви повлияят в отрицателна посока. Ретрограден Уран ще ви позволи да разберете грешките, които сте направили с парите и любовта.

Нептун: 18 юни 2018 г. - 24 ноември 2018 г.

Ретрограден Нептун е в Риби - настъпва време за творчество. В този период много от илюзиите ви вероятно ще бъдат разбити. Може да се почувствате, сякаш сте залети с кофа със студена вода. Ретрограден Нептун ще ви принуди да поставите под въпрос мечтите си, които са занимавали умът ви, за да можете ясно да разграничите това, което е реалистично от това, което е прекалено.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!