© Marco Mons on Unsplash

Новолунието е време за начало, иновации и стремежи. Време е да започнете нови преживявания, проекти и дейности. Тъй като новолунията сигнализират за началото на нов лунен цикъл, те се свързват с началото и подновяването. Новолунието през декември 2021 г. ще ни насърчи да бъдем отворени към нови възможности и нужни промени.

Въпреки че затъмненията са особено драматични, Вселената ще придобие по-оптимистичен и ведър тон с предстоящото новолуние на 4 декември. То е и слънчево затъмнение - небесно явление, известно с това, че носи неочаквани промени, мисли и откровения. Тъй като новолунието попада под знака на Стрелеца, начинът ни на мислене трябва да отрази оптимистичната енергия на тази зодия. Духовното значение на Стрелеца е свързано с истината, знанието и развитието на нови идеи. Време е да бъдете малко по-смели, да се освободите от нормалното и да започнете нещо, което ви вдъхновява.

Когато новолунието съвпадне със слънчево затъмнение, въздействието на момента се засилва, усилвайки желанието ви да реализирате дълбоките си страсти и да поемете инициативата да тръгнете по радикално нов път. Това тъмно, празно небе може да ви послужи почти като черна дъска, на която да напишете своите стремежи, мечти и цели. Поради влиянието на Стрелец, зодия, управляван от Юпитер, това новолунно слънчево затъмнение има донякъде щастливо и оптимистично настроение и ще ви направи супер оптимистично настроени за бъдещето.


© Mark Tegethoff on Unsplash

Това новолуние в Стрелец ще изгрее заедно с Меркурий, планетата на комуникацията. Това може да ни помогне да мислим по-ясно за емоциите си по време на новолунието и да преодолеем по-трудните моменти на затъмнението с по-всеобхватни разсъждения. Ще бъдем по-склонни да общуваме по нецензурен, забавен, изразяващ мнение и философски начин. Новолунието също така ще направи квинкункс с Уран, планетата на бързата промяна и бунта. Това може да ви накара да изпитате странна нервна енергия, която ще ни накара да се чувстваме напрегнати, тревожни и объркани. Не оставяйте Уран да ви обърка, а добре вижте кои са мислите, които ви притесняват и използвайте силната енергия на декемврийското новолунние, за да се справите с тях.

Като цяло декемврийското новолуние ще донесе облекчение, свобода и промяна. Новолунията в Стрелец често изискват от вас да определите своята истина и да покажете това, което чувствате, без филтър, независимо от всички останали. Не се страхувайте да рискувате и доброволно да се заемете със задача извън зоната си на комфорт. Това може да е вашият момент да блеснете. Не се страхувайте и прегърнете промяната. Време е да покажете на света истинската си същност.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #зодии #зодия #новолуние