© Unsplash

Всички сме част от една и съща Вселена и заедно приемаме космическата енергия. Тази енергия присъстват във всеки един от нас, а също и навсякъде около нас, и докато някои видове енергия са по-видни в нашия живот от други, нейното влияние е различно в зависимост от момента на раждането ни. Дванадесетте зодии се групират в четири елемента - огън, земя, въздух и вода. Тези елементи носят различен вид енергия, която от своя страна влия е на характерите на зодиите. Заедно те образуват естествения свят, така че всеки по някакъв начин да зависи от другия.

Докато всяка зодия има свой собствен набор от личностни черти, зодиите в един и същи елемент имат много общо една с друга. Ето как елементите влеят на вашата зодия и какво означават това за вашата същност и разбиране за света.


© Unsplash

Огън: Овен, Лъв и Стрелец

Огънят е символ на сътворението, енергията и страстта. Той управлява зодиите: Овен, Лъв и Стрелец. Огнените зодии често са смели и обичат да бъдат център на вниманието. Те са избухливи и импулсивни в резултат на своята огнена енергия. Огненият елемент е страстен, динамичен и често темпераментен. Огънят може да ви стопли, но той може и да ви изгори. Хората, които попадат под знака на огъня, често са ентусиазирани, но импулсивни и определено лесно се палят.

Зодиите в този елемент са страхотни лидери и забавни хора, които да поканите на парти, но не са най-лените хора, с който да имате приятелска или романтична връзка. Те са креативни, чаровни и уверени, но често имат огромна нужда да бъдат център на внимание и могат да бъдат агресивни, егоистични и суетни. Огнените зодии могат да бъдат много грижовни и внимателни партньори, но се отегчават доста лесно и имат нужда от нова тръпка. Най-добрият начин да започнете приятелство с огнена зодия е да я оставите да говори за себе си.

Ако има едно нещо, което огнените зодии трябва да научат, това е как да намерят баланс в живота си и как да контролират по-хаотичната част от своята личност. Всяка от тези зодии е пламенна по свой начин, но всички са склонни към наивност под една или друга форма.


© Unsplash

Вода: Рак, Скорпион и Риби

Водата е символ на емоциите, мечтите, изцелението и интуицията. Тя управлява Рак, Скорпион и Риби. Водните зодии имат изключително добре развита интуиция и голяма емоционална интелигентност. Тези зодии могат да бъдат толкова загадъчни, колкото и самият океан. Те често търсят по-дълбокия смисъл в нещата. Водните зодии имат много интензивни сънища и силно предчувствие.

Водните зодии често изпитват любов към книгите и изкуството заради силното си въображение. Те са много лоялни и състрадателни, но понякога приемат нещата твърде лично. Те могат да бъдат и унили без причина и силно подозрителни. Водните зодии разчитат повече на емоциите си, отколкото на логиката. Понякога те са креативни романтици, които нямат никакви трудности да изключат мислещата страна на мозъка си. Те разчитат на интуицията и използват чувствата си, за да разберат и да се справят със ситуацията, в която се намират. Водните зодии са страхотни приятели и партньори, защото са готови да приемат вашите чувства и да ви помогнат да се справите с тях.

Ако има едно нещо, което водните зодии трябва да научат, това е как и кога трябва да контролират силните си емоции. Всяка от тези зодии е изключително интуитивна по свой начин и това несъмнено ще им помогне един или друг начин.


© Unsplash

Земя: Телец, Дева и Козирог

Земята е символ на изобилието и стабилността. Тя управлява Телец, Дева и Козирог. Постоянството и устойчивостта са в центъра на земните зодии, което не е изненадващо. Те са разумни, лоялни, търпеливи, практични и здраво стъпили на земята. Освен това са чувствени и много привързани към онова, което могат да видят или докоснат. Земните зодии искат да знаят какво работи най-добре за тях. От особено значение е работата им да има лесни за виждане резултати. Земните зодии обичат добрата храна, изкуство и музика.

В най-добрия случай земните зодии са практични; в най-лошия те могат да бъдат материалистични и повърхностни. Те са надеждни, сигурни и лоялни към тези, хората които ги интересуват. Те се грижат и се застъпват за хората, които смятат за свой, и през най-трудните времена. Земните зодии донякъде са перфектните партньори защото ще им помогнат да се справите с всичко. Те са склонни да ценят по-фините неща в живота, като добрата храна и компания. От друга страна земните зодии могат да бъдат непреклонни и упорити. Често нещата трябва да станат по техният начин или въобще няма да станат. Понякога любовта им към материалното може да ги направи прекалено разпуснати и мързеливи.

Ако има едно нещо, което земните зодии трябва да научат, това е да използват своята енергия за да намерят баланс между материалното и духовното, а не вечно да търсят само първото. Всяка от тези зодии може да бъде изключително студена и пресметлива ако прекали с хиперактивното търсене за най-доброто.


© Unsplash

Въздух: Близнаци, Везни и Водолей

Въздухът е символ на комуникацията, интелигентността и разнообразието. Той управлява Близнаци, Везни и Водолей. Въздушните зодии са свързани с действието, идеите и движението. Те могат да бъдат много непредсказуеми и обичат да разширяват хоризонтите си. Въздушните зодии могат да бъдат много рационални. За разлика от водните зодии те наблягат на логичното мислене, а не на емоционалното. Въздушните зодии могат да бъдат непостоянни и твърде заинтересувани от това какво може да стане, а не от това какво се случва е момента.

Въздушните зодии са големи мислители и обичат да говорят. Те не се страхуват да провеждат задълбочени и предизвикателни разговори с всеки, който е готов да разговаря с тях. Те имат страхотни социални умения и са невероятни комуникатори. Ако имате въздушна зодия около вас никога няма да ви се наложи да търсите някой за интелектуално стимулиращ разговор. От друга страна земните зодии могат да бъдат ужасно нерешителни и непостоянни по природа. Те са зодиите, които могат да сложат край на приятелство или връзка заради някаква дреболия и после да забравят бързо, че са познавали човека. Въздушните зодии не се справят добре с емоциите във всякакъв вид взаимоотношения, което може да голям проблем за повечето от останалите зодии.

Ако има едно нещо, което въздушните зодии трябва да научат, това е как да се справят с емоциите си, а не вечно да ги оставят на заден план. Всяка от тези зодии може изключително лесно да използва енергията си, за да намери яснота и подобри комуникацията си с другите.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!