Зимата е изключително благоприятен сезон за натрупване на телесна маса. Благодарение на по-късия ден и студените температури, не позволяващи активно спортуване, всички ние сме податливи на качване на килограми. Именно през зимните месеци хората имат нужда от повече енергия и потребност от сладки изкушения.

Защо консумираме повече канела и какао през зимата:

Какаото е с леко диуретично действие, благодарение на теоброминът. Какаото съдържа основни минерали, важни за правилното функциониране на организма, фенилетиламини – слаби антидепресанти и стимуланти, кофеин, витамини и серотонин.

Приемът на какао е препоръчителен, но се оказва и търсен през студените месеци. Психолози твърдят, че това се дължи на потребността от завишаване на серотонина в мозъка.

Канелата е една от най-широко разпространените подправки, която оказва благоприятно състояние на нивата на кръвната захар, притежава антибактериални свойства и е естествен дезинфектант. Удивително, но канелата подобрява будността и паметта. Подобно на какаото, така и канелата е силен антиоксидант.

Повечето хора, посочват, че през зимата консумират и какао и канела предимно разтворени в топли напитки и най-вече в топло мляко.

Друга част от тях предпочитат и тестени изделия приготвени с вълшебните съставки.

Голяма част от тях споделят, че ароматът на Коледа е канела!

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #канела #какао #зима
Любопитно Споделете Споделете