Сиви очи
Сиви очи © Сн.: Pixabay

Сиви очи

Оказва се, че хората с този по-необичаен цвят на очите са мъдри и внимателни и е почти невъзможно да бъдат агресивни. Те са известни с чувствителността и гъвкавото си поведение, както и с вътрешната си сила. Имат способността да разсъждават аналитично и като цяло са разумни и знаят какво искат. Решават проблемите си бързо, без протакане. Но често са безпомощни в ситуации, в които доминира сърцето, а не разумът. Притежават невероятно чувство за хумор, което им печели немалко обожатели. Общителни са и лесно завързват контакти, но трудно ги поддържат. Макар че са много влюбчиви, сивооките рядко се задържат дълго време с един и същ партньор. Обикновено не са верни на половинката си. При избора на партньор за тях решаващо значение има финансовото му състояние.

Тъмносиви очи

Притежателите на тези очи са със силен дух и много решителни. Тези хора често са ревниви. Когато се влюбят, е завинаги. Те обичат игрите, приключенията, пътуванията и ученето на нови неща, както и компанията на околните, които да забавляват и да смайват с необикновената си житейска мъдрост.

Сиво-зелени очи

За хората с този цвят на очите няма непреодолими препятствия. Те са много целенасочени, макар и често несговорчиви. са Много са предпазливи относно това кого допускат в живота си, но ако веднъж станете част от него, те ще направят всичко за вас.

Зелени очи
Зелени очи © Сн.: Pixabay

Зелени очи

Този цвят на очите винаги е бил свързван с мистериозното. Смята се, че зеленооките са много любознателни и интелигентни. Умът им е остър като бръснач. Смело вървят нагоре в кариерата и изпреварват всички съперници, елиминирайки препятствията. Имат труден характер и уважават само преуспелите хора. Те са изпълнени с любов към живота и искат да му се наслаждават на пълни обороти. Копнеят за обич, но трудно откриват подходящия за тях партньор, тъй като не биха се задоволили с каквото и да е. Силната ревност е много характерна тяхна негативна черта.

Кафяви очи
Кафяви очи © Сн.: Pexels

Кафяви очи

Според статистиката повечето от хората имат кафяви очи. Хората с кафяви очи са привлекателни, чаровни и вдъхващи доверие. Те са независими и обичат да се запознават с много хора. Освен това са вежливи и грижовни. Те могат лесно да ви повдигнат духа и да ви разсмеят. Друга тяхна черта е изявената им увереност и решителност, както и упоритостта. И макар че обичат да се преструват на плахи и срамежливи, определено повечето от тях не са.

В любовта са привързани и верни. Впечатляват се от малките жестове на внимание и комплиментите. Обичат да ги глезят и да им угаждат и търсят партньор, който да задоволява капризите им.

Най-подходящите партньори за хората с кафяви очи са тези със същия цвят. Обикновено са много привързани към семейството си и им е приятно да се грижат за близките си. Хората с кафяви очи обичат природата и са отворени за духовното.

Светлокафяви очи

Хората със светлокафяви очи са мечтатели и обичат самотата. Много отговорни личности и никога не биха подвели друг човек. Тяхната рецепта за успех се крие в силно изразения им индивидуализъм. Това са кора, които почти не се влияя, от чуждото мнение. Хора на действията, изпълнени с енергия и темперамент и пословично трудолюбиви, стъпка по-стъпка постигат много от това, което са си начертали. В кариерата са лоялни служители, партньори и добри работодатели.

Тъмнокафяви очи

Хората, които имат тъмнокафяви очи, са много общителни и лесно се разбират с околните. Те са много влюбчиви, но, за съжаление, страстта им бързо се пали и бързо гасне. Много от хората с този цвят на очите се стремят към независимост и лично пространство, държат хората далече от личния си живот. Но пък са надарени са с особено сияние и чар, които бързо ги правят душата на всяка компания и събитие.

Черни очи
Черни очи © Сн.: Pixabay

Черни очи

Хората с черни очи обичайно са възприемани като отговорни хора, на които може да се разчита. Хората с много тъмни очи не обичат да се разкриват пред останалите и освен това те имат силна склонност към духовното. Ето защо ги смятат и за загадъчни. От друга страна, те са доста страстни и жизнени натури. Понякога са твърде избухливи и стигат до крайности. Те приемат любовта и секса като неизменно единство и са много ревниви. В любовта са открити и всеотдайни, но е трудно да бъде спечелено доверието им. Преди да се обвържат с някого, наблюдават и преценяват дълго. Те никога не биха оставили приятел в нужда и като цяло са много лоялни и откровени в отношенията си. Големи оптимисти са и знаят как да докажат цената си пред околните.

Сини очи
Сини очи

Сини очи

Хората със сини очи често крият душевните си колебания зад привидна студенина. Според околните са много високомерни и надменни, но истинската им същност не е такава. Открити са и обикновено имат много приятно чувство за хумор. За съжаление, понякога са лекомислени. Непостоянни са по характер и често си менят настроенията. Ходът на мислите им често е непредсказуем. Любопитно е, че те са с много силно развито чувство за справедливост, способни са да отстояват истината дори когато не е в тяхна полза. Хората със сини очи обикновено имат сериозни и дълготрайни връзки. Подходящите професии за тях са в сферата на комуникацията и общуването с много хора.

Пъстри очи

Хората с такива очи обикновено са сочени за много елегантни. Те са независими и безстрашни, харесват разнообразието и не се притесняват да изпробват нови неща. Повечето от тях обичат да се забавляват и са много спонтанни. От друга страна обаче, имат навика да преувеличават проблемите и често се лутат между радостта и депресията.

Имат лошия навик да послъгват и поукрасяват нещата, затова не им вярвайте на всяка тяхна дума.

Предпочитат професии, които да изискват повече енергия, насочват се към творчески и импулсивни занимания, без строги ограничения. Те са много добри приятели, не са егоистични и винаги ще направят услуга. От тях стават добри съпрузи и чудесни родители. В любовта са верни и всеотдайни.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #цвят #очи #цвят на очите #характер
Любопитно Споделете Споделете