В забързания свят на Холивуд, където блясъкът и хаосът често се сблъскват, Дакота Джонсън е пример за спокойствие. Актрисата от "Петдесет нюанса сиво" наскоро сподели някои интригуващи подробности за начина си на живот, давайки ни представа за навиците, които я държат здраво стъпила на земята и преуспяваща. В последното си интервю за рубриката "My Monday Mornings” на WSJ.Magazine Джонсън сподели подробности за своята уелнес рутина, като разкри невероятните си навици за сън и колко е важно да приоритизира психическото си здраве.

Дакота Джонсън се нуждае от минимум 10 часа сън всяка нощ

34-годишната актриса разкрива, че се нуждае от минимум 10 часа сън всяка нощ, за да функционира възможно най-добре, и не се притеснява да се наслади на луксозна 14-часова дрямка, когато времето го позволява.

"Не съм функционална, ако спя по-малко от 10 часа", казва тя за навиците си за сън. "Спокойно мога да спя и 14 часа."

Описвайки рутината на съня си, Джонсън отбелязва:

"Нямам редовно време за събуждане. Зависи от това какво се случва в живота ми. Ако не работя, ако имам почивен ден в понеделник, тогава ще спя толкова дълго, колкото мога. Сънят е моят приоритет номер едно в живота."

Дакота Джонсън тренира пет дни в седмицата

Сънят не е единственото нещо, което я интересува; тя поддържа холистичен режим за своето благосъстояние. Актрисата е привърженик на строг фитнес режим, като тренира пет дни в седмицата. Режимът ѝ включва комбинация от гореща йога, пилатес и тренировки с тежести, което гарантира, че физическата активност е постоянна част от ежедневието ѝ.

Психичното здраве е приоритет за Дакота Джонсън

Уелнес рутината на Джонсън се простира отвъд сферата на съня и упражненията. За да се справи с тревожността, актрисата се обръща към медитацията, като практикува трансцендентална медитация два пъти дневно.

"Занимавам се с трансцендентална медитация", споделя тя. "Напоследък много се увличам по дихателната техника и това много ми помага при тревожността."

Психичното здраве е тема, която Дакота Джонсън не се страхува да обсъжда публично. В интервю за Marie Claire през 2020 г. тя говори за депресията, с която се е сблъсквала още в тийнейджърските си години. Размишлявайки върху преживяното от нея, тя казва:

"Научих се да намирам това за красиво, защото чувствам света. Предполагам, че имам много комплекси, но те не се изливат от мен. Не ги превръщам в проблем на някой друг".

Джонсън: "Ще вляза във ваната по всяко време на деня"

Актрисата от "Мадам Уеб" също така използва бани, за да се справи със стреса от ежедневието, и ще ги вземе по всяко време на деня.

"Ще вляза във ваната във всеки един момент, по всяко време на деня. Ако по средата на деня съм си казала: "О, Боже, какъв е този свят? Ще вляза във ваната. Намирам водата за наистина заземяваща." - споделя актрисата.

Дакота Джонсън предпочита кафето пред закуската

Що се отнася до сутрешното хранене, Джонсън признава: "Не съм човек, който обича да закусва". Тя обаче не пропуска сутрешния си ритуал с кафето.

"Но пък пия кафето толкова бързо, колкото мога", каза тя. "Обичам флат уайт с овесено мляко."

Дакота Джонсън препоръчва по-спокоен подход към празниците

С наближаването на зимните празници Джонсън препоръчва да подходите към тях без стрес. За разлика от традиционната трескава подготовка на празниците, тя и семейството ѝ предпочитат по-спокоен подход.

"Семейството ми няма традиции по празниците. Ние сме доста разкрепостени в това отношение. Всички сме много добри в това да не се напрягаме един друг да се появяваме или да се държим по определен начин, което според мен е много хубаво", обяснява тя. "Празниците са стресиращи и особено с оглед на света и състоянието му, просто да бъдеш спокоен и да прекарваш време с хората, които обичаш и които те карат да се чувстваш добре, е по-добре, отколкото да налагаш традиции, които са стресиращи."

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #Дакота Джонсън #сън