© luizclas | Pexels

Меркурий е планетата, която управлява комуникацията, пътуванията, технологиите и търговията. Когато тя стане ретроградна, хората страдат от всякакви технически проблеми, лоша комуникация, финансови проблеми и други различни трудности. Това носи със себе си много разочарование, стрес и междуличностни конфликти. Но не всичко ще бъде толкова зле през триседмичния ретрограден период. Той също така ще предостави възможност за размисъл и положителни промени.

Този път Меркурий е ретрограден в зодия Водолей. И тъй като той е фиксирана въздушна зодия, ще помогне на хората да си направят дългосрочни планове. Водолей внимателно ще помогне на хората да направят полезни промени в техните желания и приоритети. В някои случаи енергията на Водолея ще помогне на хората да сменят гледната си точка и да станат по-гъвкави в своите цели.

За съжаление Водолеят няма да донесе само добри неща. Зодията управлява електричеството, технологиите и интернет, така че очаквайте още повече хаос. Не забравяйте да проверите всичко, което изпращате през телефона или компютъра си. Добра идея е да направите резервно копие на всичко важно във вашите устройства. Избягвайте покупките на техника до края на ретроградния Меркурий.

Както винаги, Меркурий ретрограден е време за размисъл и планиране. Това не е време да действате, да рискувате или да правите промени. Погледнете дълбоко в себе си, замислете се за миналото си и се съсредоточете върху това, от което се нуждаете. След като Меркурий премине директно, използвайте наученото, за да реорганизирате живота си и да започнете нови, по-добри проекти, идеи и връзки. Сега е моментът да намерите спокойствие за минали грешки или да разгледате и преоцените бъдещите си планове.

За да оцелеете по време на ретроградния Меркурий, уверете се, че не правите големи покупки или промени в живота. Общувайте с хората около вас много ясно и внимавайте, за да избегнете всякакви недоразумения. Освен това не започвайте никакви нови връзки, включително приятелства, романтични връзки и бизнес партньорства.

Водолей, Телец, Лъв и Скорпион ще усетят този ретроград най-много, докато Близнаците и Везните ще бъдат най-малко засегнати.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #ретрограден Меркурий #ретроград​ен Меркурий