Виж моята история за влюбването в единствения човек, който обича най-добрата ми приятелка. Виж как се научих да се отпускам и да бъда щастлива за хората, за които ме е грижа.

Докато седя тук, отпивам коктейла си и гледам как светлините на града блещукат в далечината, не мога да не си помисля за човека, който напоследък е в съзнанието ми. Това не е просто някакво обикновено влюбване - влюбила съм се до уши в него. Но има един проблем - той е влюбен в най-добрата ми приятелка.

За първи път го срещнах на парти на общ приятел и веднага си допаднахме. Говорихме си с часове, смеехме се и споделяхме истории за живота си. Сякаш се познавахме от години. От този момент нататък не можех да спра да мисля за него.

С разрастването на приятелството ни се засилваха и чувствата ми към него. Установих, че си мечтая за това какво би било да имам връзка с него. Дори се улових, че рисувам имената ни заедно в тетрадка. Но с течение на времето не можех да се отърва от усещането, че той не ме вижда по същия начин.

Тогава дойде нощта, която промени всичко. Бяхме излезли в един бар и след няколко питиета той се наведе и прошепна в ухото ми, че има да ми каже нещо. Сърцето ми се разтуптя, докато го чаках да говори.

"Влюбен съм в най-добрата ти приятелка", каза той и погледна към питието си. Беше като удар в корема. Всичките ми надежди и мечти се сринаха в този единствен момент.

Опитах се да се радвам за него и за най-добрата си приятелка, но беше трудно. Всеки път, когато ги виждах заедно, не можех да не изпитам пристъп на ревност. Не беше честно те да са намерили любовта, а аз да съм останала сама и да копнея за някой, който не изпитва същите чувства.

Но после разбрах, че любовта не винаги е да получиш това, което искаш. Понякога става дума за това да се отпуснеш и да се радваш на хората, за които те е грижа. Може и да съм се влюбила в него, но обичам и най-добрата си приятелка. И ако тя е щастлива, значи и аз съм щастлива.

Така че сега, докато седя тук и гледам светлините на града, знам, че сърцето ми може да е малко разбито, но също така е пълно с любов към хората в живота ми. И кой знае, може би един ден ще намеря своето щастие. Но засега съм доволна да отпивам от коктейла си и да се наслаждавам на гледката, знаейки, че любовта ще намери своя път към мен, когато настъпи подходящият момент.