Мразите ли бурените, които растат в процепите и пукнатините на вашия вътрешен двор? Страхувате ли се от използването на търговските синтетични препарати или сте просто твърде мързеливи, за да ги премахвате ръчно? Плевелите не само правят вашата градина неестетична, но също така е известно, че могат да причинят и огромни щети на реколтата ви.

Знаехте ли, че можете лесно да контролирате нежеланите растения и да ги премахнете от градината си, като използвате продукти, които са лесно достъпни у дома и не биха навредили на цветята и останалите ви растения.

Готварска сол

Плевелите могат да бъдат трудни за изкореняване, но готварската сол (натриев хлорид) може ефективно да изпълни задачата. Само изсипете солта директно върху плевелите. Като алтернатива, можете също да направите разтвор от около 1 чаша сол в 2 чаши вода и оставете сместа да заври. Напръскайте с разтвора директно върху плевелите, за да ги убиете.

Оцет

Напръскайте целите плевели с бял или ябълков оцет. Може да са необходими многократни приложения, особено ако вали, след като сте нанесли оцета. Киселината, която той съдържа е идеална против бурени, просто внимавайте, като сведете до минимум пръскането на градинските ви растения и заобикалящата ги почва.

Сода за хляб

Превенцията е по-добра от търсенето на решение. За да предотвратите разрастването на плевелите, поръсете пукнатините в района, в който растат със сода за хляб. Но в случай, че вече имате бурени във вашата градина, содата бикарбонат отново може да ви свърши работа. Използвайте 1 супена лъжица, като покрийте цялото нежелано растение, включително стъблото и листата.

Водка

За да се отървете от бурените и плевелите, просто добавете 30 мл водка и няколко капки препарат за миене на съдове на 2 чаши вода. Напръскайте тази смес върху плевелите. Алкохолът може да застраши растежа на растенията или дори да ги убие, ако се пръска с по-висока концентрация.

Важно е да запомните, че този метод работи само когато плевелите са на пряка слънчева светлина, така че не е приложим за растенията, които са вътре.

Царевично брашно

Царевичното брашно може да се използва не само за предотвратяване, но и за унищожаване на плевелите. Поръсете с царевично брашно, където очаквате да порастнат плевели или върху вече съществуващи такива. То ще ги убие и ще спре техния растеж.

Вестник

Намокрете вестниците и покрийте плевелите с тях. Този метод е известен като задушаване, тъй като лишава бурените от всяка светлина, въздух или пространство, за да растат, което в крайна сметка ги убива.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #бурени #плевели