© Unsplash

Махнете тези неща от плота в кухнята и не само ще имате повече място за готвене, от което се нуждаете, но и ще намалите визуалния хаос и ще направи кухнята в спокойното място, от което се нуждаете.


© Unsplash

Рядко използвани уреди

Ако не препичате често филийки и правите шейкове само през лятото, приберете тостера и блендера на безопасно място, далеч от плота. Вашите кухненски плотове трябва да се третират като най-важното пространство в кухнята и да се използват само за нещата, които използвате най-често.


© Unsplash

Зехтин

Зехтинът трябва да се съхранява на хладно и тъмно място, а не на плота до печката. Светлината от прозорците и топлината от печката могат да направят зехтина по-грапав!


© Unsplash

Готварски книги

Използване на готварски книги в кухнята очевидно е нещо добро. Но най-добрият начин да унищожите или намърсите любимите си готварски книги е да ги оставите на плота, където се приготвя храна. Дръжте ги настрани, на рафт, където ще са лесни за достъп и категоризация. След това ги изваждайте, един по един, когато вдъхновението ви връхлети.


© Unsplash

Рядко използвани съдове и прибори

Освен ако не сте домакин на парти всяка вечер, нямате нужда най-големите ви чинии, купи или прибори за сервиране да са на плота. Пазете ги за специални поводи и ще останете с пространството, за което винаги сте мечтали. Същото важи и за изстисквачката за лимони, уреда за рязане на ананас и други. Сложете ги в чекмеджето или на друго подходящо място за да имате повече място.


© Unsplash

Захар и брашно

Може да бъде изкушаващо да държите неща като брашно и захар в хубави кутии на плота, но това може да бъде загуба на нужно пространство по-добре ги приберете в шкафа или килера.


© Unsplash

Вино и друг алкохол

Оставянето на винени бутилки на плота не е само загуба на пространство, но и вреди на виното. Дръжте алкохола си на хладно и тъмно място.

Споделете какво държите на вашите плотове?

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #китайска кухня