© Unsplash

Фън Шуй е древна китайска практика, която използва енергията на силите на природата, за да подобри вашето благополучие. Фън Шуй може да помогне и на любовния ви живот по най-различни начини. Всичко е свързано с енергията около вас и как я използвате. Когато говорим за романтика, може да използвате или промените енергията в дома си с помощта на фън шуй, така че да отговаря по-добре на нуждите на любовния ви живот.

Ето седем начина, които ще ви помогнат да предизвикате положителна страна на енергията за любовния си живот с помощта на фън шуй. Повечето от тези съвети включват промени във вашата спалня, която трябва да бъде запазено място само за почивка и романтика.Почистете спалнята си

Премахнете всичко от спалнята си, което би могло да ви попречи да се съсредоточите върху любовта. Това включва всякаква бъркотия като мръсни дрехи и други подобни. Ако може, подредете в друга стая вашите книги, козметика, витамини, електрически уреди, оборудване за тренировки и всякакви други предмети, които допринасят за хаотична и неромантичната атмосфера. Също не дръжте нищо под леглото, тъй като това може да наруши енергийния поток в стаята.

Ако си търсите партньор, трябва да създадете пространство за партньора си. Изпразнете чекмедже и направете място в гардероба си.


Променете декора си

Заменете изображения на самотни фигури със образи на щастливи двойки. Премахнете произведения на изкуството от спалнята си, които показват самотни сцени. Закачете картини, които имат романтична тематика.

Премахнете всички снимки на вашите деца, родители и домашни любимци от вашата спалня. Вместо това окачете снимки на вас и партньора ви, на които правите нещо забавно или романтично заедно.

Ако в момента не сте във връзка, окачете снимки, които показват как ще се почувства, когато намерите специалния за вас човек. Ако имате празно пространство на нощното шкафче, помислете за свещи, флорален декор или лампи от хималайска сол.

Добавете червени аксесоари към вашата спалня в нюанси на червено, пурпурно и бордо, за да активирате огнения елемент и да запалите любовния си живот.

Според фън шуй също е важно, да се отървете от телевизора в спалнята си.


Сменете чаршафите си

Розовите чаршафи могат да увеличат ян енергията и да засилят чувствата на любов и романтика. Ако розовото не е вашият цвят, топло бяло, бежово, прасковено или шоколадово кафяво също са подходящи за засилване страстта, интимността и романтиката.

Според фън шуй червените чаршафи също могат да подобрят любовния ви живот, но използването им твърде често може да доведе до романтично прегаряне.

По-хладните цветове на чаршафите като нюанси на зелено и синьо, макар и приятни за окото, могат да охладят страстите. Избягвайте лавандуловия цвят, защото се счита за цвета на непорочността.Преместете леглото си

Според фън шуй трябва да избягвате да поставяте леглото си срещу две стени. Това може да накара един от партньорите да се почувства като хванат в капан и да доведе до това той да се чувства „без изход“ във връзката.

Вместо това се уверете, че от двете страни на леглото ви има равно разстояние. Това ще даде пространство и на двамата партньори, също така може да помогне за създаването на хармония във връзката. Поставяйки леглото си на правилното място, според фън шуй, можете да избегнете много конфликти в отношенията си.


Не слагайте нищо излишно на леглото си

Отървете се от всичко на вашето легло, от което не се нуждаете. Леглото пълнено с допълнителни възглавници или плюшени играчки, изпраща съобщение на вселената, че нямате място за друг човек в живота си.

Избягвайте да ги поставяте в леглото си. Опитайте да имате колкото се може повече място. Това ще покаже, че сте готови да приемете партньор в живота си.


Отървете се от всичко от минали връзки

Първо, задължително е да прочистите дома си, след като сте прекратили връзка, особено ако все още живеете в дома, който сте споделяли. В противен случай, част от енергията на предишната връзка винаги ще присъства. Тази енергия може да доведе до проблеми с привличането и поддържането на нова връзка. Не забравяйте да се отървете и от всичко, което е било подарък от или е принадлежало на предишния ви партньор.

Ако наскоро сте прекратили връзка, трябва да се отървете от леглото и матрака. Матракът държи енергията на всички, които са спали на него. Чисто новото легло може да бъде мощен символ на нови възможности. Когато започвате връзка, е от решаващо значение да имате непокътнато легло.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #фън шуй #любов