Бижутата със скъпоценни и полускъпоценни камъни имат особена сила, ако се съобразят с месеца на раждане. В миналото хората са вярвали, че така те предпазват човека който ги носи, от нещастия и болести.

За родените през месец ЯНУАРИ

Родените през януари трябва да избират бижута с гранат, розов кварц или хиацинт. Ако искат да привлекат късмета на своя страна, е добре през своя месец да носят тъмночервен гранат. А хиацинтът ще ги предпази от простуди.

За родените през месец ФЕВРУАРИ

За родените през февруари, е добре да имат поне един пръстен с аметист, оникс или бисер. Късмет им носи виолетовият аметист, който има нито много блед, нито прекалено тъмен нюанс.

За родените през МАРТ

Хората, родени през този месец, разполагат с богат избор. Бижутата с турмалин, яспис, хематит, хиацинт, аквамарин и хелиотроп са точно за тях. Конкретно аквамаринът и бледосиният хелиотроп ги предпазват от неприятности в ежедневието.

За родените през АПРИЛ

Най-подходящи са накитите със сапфир, диамант и планински кристал. Безцветният планински кристал ще им спести доста здравословни неразположения.

За родените през МАЙ

За родените през май особено ценни са бижутата със смарагд, хризопраз, халцедон и ахат. Те трябва да носят накит с яркозелен смарагд или наситенозелен хризопраз, ако усетят, че трудностите в живота им са повече от приятните мигове.

За родените през ЮНИ

Колиета, гривни и пръстени с перли, лунен камък, смарагд, ахат, халцедон и тюркоаз са именно за родените през този месец. Съдбоносният цвят в техния случай е кремаво особено ако става дума за перли или лунен камък.

За родените през ЮЛИ

Изборът е много малък - само рубин, карнеол или оникс са подходящите камъни за юлските рожденици. Бижу с червен рубин или карнеол ще ги предпази от болести и травми.

За родените през АВГУСТ

Те са облагодетелствани с няколко варианта и могат да избират между накити с оникс, сардоникс, карнеол, александрит, топаз и хризолит. Не пречи да комбинират и различни камъни в едно бижу. А жълтият карнеол ги пази от силните слънчеви лъчи през август.

За родените през СЕПТЕМВРИ

Хризолит, сардоникс, лазурит, сапфир и диамант. Това са подходящите камъни за хората с рожден ден в този месец. Тъмносиният сапфир ще ги направи no-уверени и ще им донесе успех.

За родените през ОКТОМВРИ

Тези, които са се родили през октомври, могат да избират между аквамарин, берил, опал и сапфир. Пъстрият опал действа като щит и държи неприятностите надалеч.

За родените през НОЕМВРИ

Ако сте от хората, които са започнали живота си през последния есенен месец, то имате четири варианта: топаз, тигрово око, берил или перли. Добре е да имате бижу с жълт топаз, което да използвате и като талисман.

За родените през ДЕКЕМВРИ

Родените през декември могат да избират между цирконий, тюркоаз, рубин, хематит и хризопраз. Декемврийските бебета ще имат късмет, ако от съвсем малки притежават бижу с небесносин тюркоаз. Не е нужно да го носят - помага дори когато е закачено над леглото им.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!