Секундите, прекарани в обятията на любимия, са винаги твърде къси, а моментите, когато чакаме пред телефона, изглеждат дълги като часове. Това наричат „относителността на времето“. И с него се обяснява, че всички 18-годииши не са преживели едни и същи неща. Някои са още хлапета, други - вече възрастни. Първа целувка, първи път, първа работа, първа квартира - всеки има свой ритъм и свой вкус. Какво значат годините в този смисъл? Те са едни в личната карта, други - в главата ти, а третите ти ги дават другите. Твърде рядко трите съвпадат.

И така, кои са предимствата и недостатъците да не изглеждаш на годините си?

  • Поведението на приятелките

„Още си малка, отивай да играеш с куклите - често се е случвало да ми го казват заради ниския ми ръст. Но това не означава, че не съм зряла. “ На Карина й е трудно да понесе обидите и се опитва всячески да компенсира природата, взимайки все по-успешно изпитите си например.

„Преди няколко години се чувствах пренебрегната в детските игри в квартала.“ Това, което разказва София, има просто обяснение. В юношеството на момиче, което изглежда по-малко за годините си, му е по-лесно да се приспособи в нова среда, да бъде закриляно. За разлика от изглеждащото по-голямо, което е изключено, защото няма същите интереси.

  • Какво предпочитат момчетата

Ако изглеждаш по-малка, момчетата на твоите години те подминават. Внимавай: лолитките са страшно привлекателни за старите перверзници. Със сладките си опашчици изключено е да привлечеш съученика, за него ти си недорасло хлапе. „Не ме вълнуват малките - признава 18-годишният Николай. - Не знаят какво искат.“ След като поотраснат, момчетата мечтаят за едно: да докажат мъжествеността си с истинска жена, по-възрастна от тях, която да ги научи на триковете в любовта.

  • За да си намериш работа

„За сътрудник в офиса се яви момиченце, което твърдеше, че е на 25, но се обличаше като тийнейджърка. Беше изключено да й поверя нещо отговорно“ - разказва мениджър в просперираща фирма. Има някои професии, където е добре да изглеждаш зряла, за да вдъхваш доверие. За разлика от други места, където да изглеждаш по-млада, е предимство, например в артистичните среди. Певици, актриси и манекени търсят всякакви начини да се подмладят.

  • От страна на родителите

„Родителите ми все си мислят, че съм малко дете - обяснява Мая. - Това би могло да ме изнерви, но напротив, намирам го супер. Глезят ме и са ми дали кралска свобода. Когато излизам с приятелки, за щастие, нямат и най-малка представа на какво съм способна. Мислят си, че се събираме да си играем на кукли. Смятам, че ако знаеха, не биха ме оставили да изляза. Не ме натискат много и в училище...“ Днес изглежда предимство, но мисли и за утре, когато те ще разберат истината и ще се почувстват подиграни.

За разлика от нея Ваня има родители, които я имат за твърде зряла и очакват много от нея. "Чувствам голямо напрежение. Трябва непрекъснато да съм най-добрата и нямам право на грешки..."

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #възраст #години