© Unsplash

Ракът е зодията на божествената женственост и владетелка на дома, семейството и кардиналната вода. Тъй като ретроградният Меркурий е в Рак, това ще бъде особено емоционален период за всички. Това може да ви накара да се почувства темпераментни, а също така да изпитате усещане за сигурност, че сте здраво стъпили на земята, стига да продължавате да по плана си.

Когато изглежда, че Меркурий пътува назад, хората често изпитват много негативни събития. Това е планетата, която управлява комуникацията, пътуванията и технологиите. Докато другите планети също вървят ретроградно, този конкретен ретроград има потенциала да направи живота ви особено интересен и непредсказуем.

По време на ретроградния Меркурий, трябва да бъдете изключително внимателни с това което казвате. Много е важно да мислите преди да говорите и да сте особено внимателни, да не споделите лични неща с грешните хора. Този период не е подходящ и за вземане на решения, така че избягвайте подписването на договори. Ретроградният Меркурий ще замъгли преценката ви и ще ви накара да правите неправилни за вас неща. Бъдете внимателни, оставете всички големи въпроси за след 12 юли.

Що се отнася до технологиите подгответе се за щури и непредвидими случки. Ретроградният Меркурий е виновен за масовите електронни сривове, така че е препоръчително да не разчитате много на електрониката си в следващите три седмици.

Пътуванията може може да бъдат допълнително усложнени по време на ретроградния Меркурий, така че се подгответе за закъснения, анулирания и много, много главоболия.Не на последно място, през ретроградния Меркурий винаги може да очаквате, че ще се срещнете с някой отдавна забравен познат. Внимавайте какво вършите и не забравяйте, че сте оставили някои хора в миналото си, защото е имало за какво.

Не позволявайте силните емоции на Рака да контролират живота ви с помощта на ретроградния Меркурий, те може да обърнат всичко около вас надолу с главата. Гледайте напред и мислете логично, за да не се окажете в голяма каша след три седмици.

Венера, Юпитер, Сатурн, Нептун и Плутон също ще бъдат ретроградни по време на този транзит, което може да ви накара да се отчаете. Пазете енергията си и си създайте време за себе си, за да не ви препъне стресът. В този период бъдете внимателни към себе си и към другите.

Може да извлечете ползи от този ретрограден Меркурий, ако забавите темпото и сте изключително внимателни. Използвайте го, за да се разгадаете емоциите си и да направите план за бъдещето си. Не е нужно да предприемате действия по време на ретрограда, но използвайте времето за една дълга интроспекция. Това е време да се огледате къде сте и да се подготвите за пътуването напред. С проблемите в света Меркурий предоставя възможност да преразгледате действията си и да проверите всичко, за да се предпазите от големи и критични грешки.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #ретрограден Меркурий #зодии #зодия