Има голямо разнообразни на заместители на захарта, които вече могат да се намерят на пазара, извън магазините за здравословно хранене и био храни.

Първоначално може да ви е малко трудно защото захарта не е само за вкус: тя влияе на набухването, текстурата, влажността, запичането и много други неща.

Не се притеснявайте да експериментирате за да постигнете перфектен резултат. А ако нещо се обърка не забравяте, че дори обърканите десерти се изяждат.

Ето няколко лесни съвета за печене със заместители на захарта.

Как да печем с заместители на захарта

  • В началото на вашите експерименти не замествайте цялата захар, започнете с половин количество захар и половин заместител.
  • Когато е възможно, заместете с твърди продукти гранулираната захар, а за рецепти със сироп използвайте течен заместител.
  • Ако искате да гранулирана захар с течност, има основна формула, която да използвате: вземете теглото на захарта и го разделете на 0,8, за да получите теглото на сиропа, който да използвате. Намалете количеството течност в рецептата с разликата между двете числа. Имайте предвид, че тази смяна няма да работи добре за рецепти, които разчитат в голяма степен на набухването, създаден от смесването на масло и захар.
  • Когато използвате мед и други високо фруктозни подсладители, намалете температурата, тъй като високото съдържание на фруктоза ще ускори запичането от горе.
  • Избирайте лесни рецепти. Избягвайте бонбони, сорбета и други фини формули.
  • Имайте предвид, че не всичко заместители са еднакво сладки. Може да се наложи да опитате и да коригирате.

Ето 5 алтернативи на захарта, които да опитате:

Вижте още

Розово лате


Кленов сироп

Кленовият сироп добавя дълбочина към десертите, която при гранулираната захар липсва. Също така е по-сладък, така че можете да използвате по-малко подсладител като цяло. Тъй като е течeн, няма да работи в рецепти, които изискват смесване на захар в масло за набухване.Мед

Има толкова много сортове мед, така че може да експериментирате с различните вкусове. Използването на мед в десертите ще доведе до по-плътен и по-мек десерт. Той е по-сладък от захарта с около една трета, така че имайте предвид това, ако имате намерение да го използвате като заместител.


Захар от фурми

Захар от фурми

Тази "захар" всъщност е много фино пулверизирани изсушени фурми, така че има доста фибри и запазва витамините и калия на плодовете. Бъдете внимателни, защото тя не се разтваря напълно като захарта, така че тя се съчетава най-добре в плътните десерти, където леката разлика в текстурата няма да бъде толкова очевидна.


Кокосова захар

Кокосова захар

Твърдата захар, изработена от изпарения сок на кокосовата палма, кокосова захар има подобен вкус към кафява захар и може да бъде заменена с 1: 1 за гранулирана или кафява захар в повечето рецепти за печене.


Захар от московкадо

Захар от московкадо

Това е тръстикова захар с меласата (за разлика от обикновената кафява захар, която е рафинирана бяла захар с добавената обратно меласа). Вкусът е богат, като много силна кафява захар - опитайте да го замените с тъмно кафява захар в бисквити и сладкиши.


Нектар от агаве

Нектар от агаве

Този златен подсладител има вкус, подобен на медът. Нектарът от агаве има високо съдържание на фруктоза за това не прекалявайте. Използвайте около две трети чаша агавеев нектар за всяка чаша захар, за която се изисква рецепти.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #захар