Има редица места в дома ви, които безспорно знаете, че изискват почистване и дезинфекция, ни има и няколко за които често забравяте. Обикновено това са места, които често пипате, които събират бактерии и мръсотия поради това колко често се използват.

Ето 5 места в дома ви, които са по-мръсни, отколкото си мислите.Бравите

Това може да звучи очевидно, но колко често наистина почиствате бравите си? Понеже ги пипате по няколко пъти на ден дръжките за врати са пълни с бактерии и мръсотия. За да ги почистите първо ги избършете с суха кърпа, за да се отървете от прахта, а после ги избършете с препарат.


Ключовете за лампи

Още едно място за събиране на мръсотия, което често пропускаме. За да се справите с цялата тази мръсотия, почиствайте ключовете поне веднъж на три дни и с подходящ препарат.


Смесителите на мивката

Замислете се колко пъти на ден пипате смесителите на мивката и какво пипате преди торя. Започнете с предпочитания от вас почистващ препарат, след което дезинфекцирайте с дезинфекциращ спрей. Оставете да престои пет минути, след което избършете с кърпа от микрофибър.


Дистанционни

Почти всеки в дома ви докосва дистанционните, а вие дори не се замисляте. За да ги почистите, започнете с изваждането на батериите. След това навлажнете кърпа с почистващ препарат и почистите всяка част на дистанционно, като обърнете специално внимание на разстоянията между бутоните. За по-тесните места използвайте клечка за уши напоена с малко препарат, просто внимавайте да не попадне течност в под бутоните.


Електроника

Телефонът, клавиатурата, мишката и много друга техника е пълна с мръсотия и бактерии. Електрониката е сложна за почистване, защото изисква специално внимание, за да не се развали. LCD екраните също се нуждаят от специално внимание, тъй като определени почистващи препарати могат да ги повредят.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #почистване