​Да ядете храна с високо съдържание на мазнини

Храни с високо съдържание на мазнини не само ви карат да се чувствате мудни на следващата сутрин, но също така карат стомахът ви да работи извънредно, за да смила храна, причинявайки дискомфорт, който може да затрудни съня.

​Да се взирате в екрана

Синята светлина, която лаптопи, таблетите и телефоните отделят, стимулира мозъка. Това прави по-трудно тялото да се отпусне и да разбере, че е време за лягане. Вместо това отворете релаксираща книга или медитирайте.

​Интензивно кардио

Редовните упражнения е ключът да спите добре през нощта, но фитнеса преди да си легнете, не е най-добрата идея. Той увеличава сърдечната честота и енергийните ви нива, което затруднява тялото и ума да се настроят достатъчно, за да заспят. За по-добър сън, завършете тренировката си три часа преди времето ви за лягане.

​Да работите до късно

Не забравяйте да свършете работата си на поне час преди да заспите, за да дадете на мозъка си почивка, за да се чувствате спокойни, да не сте стресирани или угрижени.

​Да пиете кофеин

Кофеинът, който се съдържа в кафето, чая и дори в шоколада, е симулант, който може да ви държи будни повече отколкото сте планирали. Спрете кофеина поне 4 часа преди сън.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #сън