Ето го и решението на проблема – 7 билки, които ще ви помогнат в борба с килограмите.

Бял равнец срещу заоблен и подут корем

Всеки ден изпивайте по три чаши чай (сутрин, обед и вечер) и винаги ще имате плосък корем. Дъбилните вещества и горчивите съставки на белия равнец ще ви помогнат да се справите с подутия корем.

Как да си приготвите чай от бял равнец?

За 1 чаша чай залейте 1 препълнена лъжица бял равнец (ще го намерите в билковите аптеки) със 250 мл вряща вода. Похлупете го и го оставете да се запарва 15 минути, прецедете го и го изпийте.


Розмарин активира обмяната

По време на диета кръвното ви налягане много често рязко пада. В такъв случай може да си помогнете с чай от розмарин. Той активира кръвообращението и отделителната система.

Как да си приготвите чай от розмарин?

За чаша чай запарете за 10 минути - 1 чаена лъжичка в 250 мл вряща вода. Пийте по 1-2 чашки, но не и вечер, защото той действа възбуждащо на нервната система.


Зелен чай - изхвърля мазнините

За разлика от черния, зеленият чай ферментира при кипене и по този начин веществата в него се запазват. Това са най-вече дъбилни вещества, витамин С, витамини от В-група, флуор, манган, магнезий, калий. Етеричните масла в зеления чай притъпяват нервния стрес и съдействат за доброто ви настроение. В-витаминът (тиамин) снабдява мозъчните клетки с енергия. И въпреки че сте на диетата, остават във форма. Биоактивната съставка на зеления чай сапонин сгъстява още в червата излишните мазнини. Те се отделят, вместо да се натрупат в мастните депа на тялото.

Препоръчително количество за 1 ден: най-малко 4 чаши зелен чай (около 1 л).

Как да си приготвите зелен чай?

Загрейте 250мл вода. Внимание! При запарване на чая водата трябва да бъде едва 90-70 градуса, а не да кипи (вряща вода изстива за 5 минути с 10 градуса). Сипете 1 чаена лъжички зелен чай в чашата и го залейте с водата. Оставете го за 3-5 минути, прецедете и изпийте.


Зелен овес - измита отровите

Често причината за наднорменото тегло се крие в ленивата отделителна система. В тези случай отровите и баластните вещества се натрупват преди всичко в съединителната тъкан и в подкожната тъкан на бедрата, таза и дупето. Клетките се „задръстват" и не могат да разграждат мазнините. Четиримесечното лечение с чай от зелен овес е като метла за отровите. И вие отново може да отслабвате в най-проблемните зони.

Как да си приготвите зелен чай?

В 750 мл вряща вода запарете за 20 минути 3 лъжички чай от зелен овес. Прецедете, приберете в термос и пийте по 3 чаши на ден.


Коприва и бреза – гонят излишната вода

Билковата смес от коприва и листа от бреза освобождава тялото от ненужните остатъци от храната и от прекаленото количество вода.

Как да си приготвите чай от коприва и бреза?

Смесете по 50 г от билките.

За 1 чаша: Залейте със 250 мл вряща вода 1 препълнена лъжица от сместа, запарете за 10 минути, прецедете и изпийте.

Дневната ви доза е 3-4 чаши.


Зелен чай с мента - притъпява апетита

Комбинацията зелен чай с мента действа изключително освежаващо. Етеричните масла в изсушената мента притъпяват апетита, помагат при подут корем и стимулират храносмилането.

Как да си приготвите зелен чай с мента?

Кипнете 250 мл вода, охладете я и залейте с нея З чаени лъжички зелен чай. В друг съд сложете 4-8 клончета мента и ги залейте с 250мл гореща вода. Оставете да се запари за 10 минути и го сипете при зеления чай. Пресипете в термос и по този начин ще си пригответе 3 дози за целия ден.

Сутрин, обед и вечер пречи ядене изпивайте по 1 чаша на бавни глътки. Може да си го подсладите с малко мед.


Билкова смес – за здрава нервна система при диета

Сместа от маточина, мента, валериана и босилек разтоварва вегетативната нервна система. Това ще ви помогне да издържите при дълга диета.

Как да си приготвите чай?

Пригответе си смес от 20г коренчета валериана, 20г босилек (или лавандула), 20г листата маточина, 20г мента и 20г настъргана кора от портокал.

С 2 чаени лъжички от нея и 250 мл вода си запарете 1 чаша чай.

Пийте по 2-3 чаши на ден.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #равнец #мента #зелен чай #диети #билков чай #овес #розмарин