1. Чесън и мента
 2. За контрол на вредителите на открито, опитайте да приготвите смес от чесън и мента. Просто вземете няколко листа мента и скилидки чесън и ги смесете в блендъра, след което добавете малко лют червен пипер и капка течност веро за съдове. Кипнете цялата смес, оставете я да престои една нощ и пръскайте на воля!
 3. Кафе
 4. Насекомите не обичат кафет - всъщност те го мразят. За мравките кафето е смъртоносно. Отървете се от вредителите, като сложите кафе около вашия дом в областта, от която мислите, че те се появяват.
 5. Чили
 6. За по-суров контрол над вредителите в градината, опитайте да смесите 3л вода и 3 супени лъжици чили или 10 люти чушки нарязани на парчета. Оставете сместа да престои 24 часа преди да я използвате. Добавете няколко капки сапун, за да помогнете на разтвора да се придържа към вашите растения и използвайте като напръсквате.
 7. Захар и боракс
 8. Друг трик за справяне с буболечките е чрез боракс и захар. Тази смес, поставена, където ви притесняват насекомите особено мравки, ще разреши проблема ви. Просто смесете 1/2 чаша захар, 1 чаша много топла вода и 2 супени лъжици боракс.
 9. Етерични масла
 10. За да се отървете от вредителите у дома смесете масла от евкалипт, босилек, лимон, карамфил, лавандула, мента или розмарин в бутилка с вода и я използвайте, като освежител за въздух или на точно определени места. Това отблъсква малките гадинки и те ще останат далеч.
 11. Черупки от яйца
 12. Не само, че яйчените черупки действат като тор на вашите растения, но и отблъскват вредителите, когато се добавят към дъното на дупките преди засаждането. Следващият път, когато садите зеленчуци, счупете няколко яйца, не прекалено ситно, и ги добавете към дъното на дупката. Острите краища ще предотвратят растението ви от голи охюви и други вредители, както и ще го наторят.
 13. Оцет
 14. За този капан за мушички ще ви трябва бутилка или другият вариант е да покриете дадения съд с прозрачно фолио, като го надупчите, така че мухите да могат да влязат, но да не излизат. Напълнете дъното на бутилката или съда с оцет и бързо ще забележите как той се пълни с тези малки гадинки, които са хванати в капан. Вместо оцет може да използвате и нарязани на ситно плодове.
 15. Банани и алуминиево фолио
 16. За да освободите градината си от листни въшки, поставете нарязана бананова кора под почвата около стъблата на вашите растения. Това отстранява гадните същества и добавя някои хранителни вещества към почвата. Като допълнителен трик, за да преследвате листни въшки от долната страна на листата, поставете фолио около основата на вашето растение. Светлината от слънцето се отразява във фолиото и от долната страна на листата. Бъдете внимателни - прекалено много светлина може да изгори растението.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #насекоми