Бижутата отразяват личността ви

Никой не е перфектен, но всеки може да даде най-доброто от себе си, изразявайки уникалната личност, скрита в него. Така че нека бижутата, които носите, изразят личността ви: смела бижутерия за смели жени, изискана бижутерия за изискани дами.

Бижута привличат внимание

Късите огърлици привличат погледа на наблюдателя към врата. Избягвайте този тип бижу, освен ако нямате нежна шия. По-дългите огърлици акцентират върху бюста, докато наистина много дългите стил въже отправят взора на наблюдателя към цялото тяло.


Обици по мярка

Блестящите дневни обеци ще привлекат вниманието към лицето, докато гривните и пръстените - към ръцете и пръстите ви. Бъдете специфични, когато избирате колиета и обеци. Вместо да избирате форми, които са съответстващи с тези на лицето ви, изберете такива, които са с контрастиращи (но не до екстремност) форми.

Ако лицето ви е кръгло, опитайте квадратно формирани обеци и висулки. И експериментирайте с средна дължина висящи обеци. Острите лицеви форми са най-добре съвместими със лъскави и кръгли бижута - обеци - халки и колиета.

Масивните обеци могат да изглеждат не на място, ако имате малко лице с къса прическа и красиви черти. Косата, когато е носена на плитка, открива страхотна възможност да носите дълги обеци или дълги капки (перли например). Добре прилегналите висящи обеци обръщат внимание към раменете, които са последната черта за стареене при жените на възраст. Ако обаче дълги обеци са носени от жена с дълга коса, може да изглеждат неорганизирани и разхвърлени.

Малки обеци на голяма жена могат да и предадат „дебело изглеждащ врат", докато такива с масивно „дъно"обеци са страхотни за пищна дама с обемен стил прическа.

Пръстенът е задължителен

Динамичните коктейлни пръстени изглеждат изключително добре на големи ръце с дълги пръсти. Но дори и по-малките жени могат да ги носят успешно, ако лимитът им се свежда до един на ръка. Комбинацията на 2 или 3 дискретни пръстена е окей за миньончетата, но по-едрите представителки на нежния пол трябва да избягват малките пръстени.


Ако сте елегантна, нежна, малка на размери личност, носенето на много или големи бижута ще ви накара да изглеждате детски, но ако сте по-едри като размер личност, малките бижута ще се изгубят във вас и ще ви накарат да изглеждате дори по-едра. Носенето на бижу, което е в пропорция с тялото ви, ще ви помогне да го обедините с външния си вид и да създадете своето стилно амплоа.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #бижута #аксесоари