Пантон обяви "Прасковен пух" за цвят на годината 2024, оказвайки съществено влияние върху модата в грима. Този нежен и завладяващ розово-оранжев нюанс се прокрадва в палитрите за грим навсякъде, носейки със себе си елегантно и топло излъчване, идеално за пролетния сезон.Тежкият, драматичен грим отстъпва място на по-естествена и непринудена мода в света на макияжа. Какъв по-добър начин да пресъздадем духа на пролетта от меките и приятни нюанси на прасковата? Те придават здравословен, младежки блясък на всеки тен, безпроблемно се съчетават с кожата и добавят елегантно докосване на топлина.

Прасковеният цвят се отличава с изключителна гъвкавост, отговаряйки на всякакви предпочитания. Възможностите са безкрайни - от деликатно нанасяне върху бузите за естествена руменина до нанасяне върху устните за смел грим, а защо не и за цялостен грим. Знаменитостите и моделите вече прегръщат тази тенденция на червените килими и модните подиуми.

За да постигнете перфектната прасковена визия е важно да съобразите нюанса с тена на вашата кожа. За хората с по-светъл тен е подходящ по-мекият прасковен цвят, който придава деликатна топлина, без да претоварва деликатните черти. Помислете за нюанси с по-хладен или розов подтон, за да не изглеждате отпаднали. В същото време по-дълбоките тонове на кожата могат да се поглезят с богатството на кораловите и кайсиевите нюанси, като добавят дълбочина и измерение към репертоара си от гримове. Топлите прасковени нюанси със златисти или оранжеви оттенъци ще бъдат най-ласкави.Прасковените сенки за очи се предлагат в широка гама от нюанси - от нежни корали до прашни рози. Могат да се носят самостоятелно за естествено излъчване или да се съчетаят с блестящи златни цветове за допълнителен блясък. За изтънчено докосване съчетайте прасковеното със земни кафяви тонове.И нека не забравяме за прасковения руж - изключителното тайно оръжие за постигане на желаното сияние. Нанесен с пухкава четка, прасковеният руж придава естествена руменина на бузите.

Разбира се, гримът в цвят праскова не би бил пълен без перфектния цвят за устни. Независимо дали предпочитате гланцов блясък или кадифено матово покритие, прасковените устни излъчват усещане за сдържана изтънченост.

Със своята гъвкавост и универсално ласкателен характер прасковеният цвят е идеалният да създадете модния непринуден грим тази пролет.Този нюанс предлага безкрайни възможности за създаване на сияйно, естествено излъчване за всеки тон на кожата.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #грим