Дървен под

Дървеният под най-добре отговаря на горните изисквания, но опасността тук се крие, когато избираме лак. Проблемът е в това, че лаковете често съдържат токсичните вещества ксилол и толуол, провокиращи кожни раздразнения и нарушения на нервната система. За предпочитане е да изберете лакове, които са на водна основа, да предпочетете парафинените покрития и натуралните масла за обработка на паркет.

Керамична настилка

Керамичната настилка е практична, изолира добре и се почиства лесно. Главното при нея е изборът на лепило, което не бива да съдържа опасния за човека фенол.

Корково покритие

Корковото покритие е екологично и практично решение. Не отделя вредни вещества и не оказва вредно влияние. Препоръчително е за оформяне на детска стая и за оборудване на кухнята. Устойчиво е на мазнини, драскотини и вдлъбнатини.

Ламинат

Ламинатът е удобен и лесен за почистване, но лошото при него е, че при обработката му се използва формалдехид, чиято висока концентрация във въздуха провокира нарушения в работата на щитовидната жлеза. Безопасен е за употреба, когато съдържанието на формалдехид не надвишава 0.01 мг/кв. м, а фенолът не е повече от 0.003 мг/кв. м

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #настилка #подправки