Какво се случва, когато се смесят двете хит тенденции на 2017: сива коса и коса в цветовете на дъгата? Естествено се ражда нов хит – Опал.

Фризьорът Майк Лоуенстейн. създава нюансът опал с помощта на жена си, Мелъди в техния салон във Вашингтон, САЩ. Първо, те изсветляват косата до платинено русо, след това използват микс от тониращи бои на виолетова база, за да постигнат пастелния финиш. Тъй като цветът е толкова светъл, той постепенно ще премине към русо след определен брой измивания (зависи от боята). Тоест, поддръжката му е повече от лесна – след като се измие виолетовото, оставаш блондинка.

Както вече споменахме, освен във виолетово, косата с опалов цвят може да има отенъци в синьо, зелено и розово.

От 19 216 снимки на Опална коса тагнати в Instagram, се вижда, че тенденцията се основава на всичко, което беше хит миналата година, главно манията по еднорога и русалката.

Опалната коса изглежда страхотно както на по-дълги коси, така и за къси прически.

Съществуват много различни вариации на тази тенденцията. Сложете повече лилаво и можете да имате коса в цвят аметист, наблегнете на друг цвят и ще имате напълно уникална оплана коса.

Ако косата ви е по-тъмна и не искате да се изрусявате пак можете да опитате този тренд с по-тъмната версия на прическата наречена “opal-oil slick”.

Вижте тези страхотни прически и започвайте да експериментирате:

Снимки: Instagram

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #коса #боядисване #боядисана коса #прически #Instagram