Помогнете си като си направите билкови капки за нос...

  • Билкови капки с мед и лимонов сок

Разбъркват се добре 1/4 ч. л. мед и 1/4 ч. л. лимонов сок. Вечер преди лягане във всяка ноздра се слагат по 2 капки от сместа.


  • Билкови капки с чимшир

В 1 чаена чаша оцет се накисват 40 листенца от чимшир. Държат се 15 минути, след което се варят на тих огън, докато оцетът остане наполовина. След като отварата изстине, се прецежда. В продължение на няколко дни по веднъж на ден във всяка ноздра се капят по 2 капки.


  • Билкови капки с жълт кантарион

В половин литър зехтин се поставя цвят от жълт кантарион да се накисне напълно. Държи се 40 дни на светло на прозореца, след което се прецежда. 2 пъти дневно се капят по 3 капки във всяка ноздра.


  • Билкови капки с лук

Настъргва се лук и сокът му се прецежда през двойна марля. Сутрин и вечер с капкомер се капват по 2 капки във всяка за. Когато сокът и секретите преминават през устата, се изплюват. Лечението продължава 2 седмици, докато гнойта се изчисти напълно.


  • Билкови капки с бръшлян

Вземат се 25 листа от бръшлян с дръжките и се поставят в съд с 250 мл оцет. Варят се на тих огън, докато течността остане 80 мл. След това се прецеждат през марля. По веднъж на ден във всяка ноздра се капе по 1 капка от нея.Помогнете си с инхалации

  • Инхалация с бял равнец

Вземат и се смесват по 50 г стръкове от бял равнец, листа от живовляк и цвят от лайка. 2 с. л. от тази смес се заливат с 300 мл кипяща вода. Оставя се да поври на тих огън за 5 минути, след което болният се навежда над съда, за да диша парите.


  • Инхалация с лайка

В по-широк съд (тенджера) се сипват 1 л вода и 3 суп. лъж. цвят от лайка. Оставя се да заври за 10 минути. След това болният се навежда над парата, като покрива главата си с хавлиена кърпа. Инхалацията продължава 4-5 минути.


Запарка с билки

Смесват се и се разбъркват внимателно 20 г листа от мента с по 40 г листа от слез, листа от градински чай и ленено семе. 1 с. л. от билките се залива с 500 мл вряла вода. След изстиване запарката се прецежда и се пие 3 пъти на ден по 200 мл преди хранене.Хареса ли ви? #Споделете с приятели!