Стрес, безсъние, недоспиване, излагане на слънце, замърсяване, стрес - не само възрастта, но и поведението се отразява на кожата и оставя видими следи върху нея. Най-лесният начин да възстановите баланса, красивия тен и еластичността на кожата на лицето е като използвате серум.

Ако няма как да избегнем въздействието на околната среда и начина на живот върху кожата, то умореният вид, тъмните кръгове, разширените пори и сивкавият тен могат да бъдат коригирани, като към обичайната козметика включите и действието на мощните серуми, които възстановяват кожата и помагат на останалите продукти за лице лесно да проникнат в нея.

Що е то серум и защо да го използвате?

Серумите за лице се изготвят на маслена или на водна основа, попиват по-бързо от кремовете и имат мигновено въздействие. Съществуват серуми със специфични свойства - с лифтинг ефект, успокояващи, овлажняващи или питателни - според желаната цел: да изгладят бръчките, да намалят възпалението или да тонизират кожата. Има и универсални серуми, но те са по-слаби.

Серумите за разлика от кремовете въздействат на кожата много по-лесно поради наситеното съдържание на биологично-активни елементи и високата концентрация на хранителни вещества. Те не трябва да се ползват постоянно, а за разрешаване на конкретен естетически проблем за определен период от време според типа на кожата.

Какъв вид серум да изберете?

Първо е важно да знаете какъв проблем искате да разрешите. Третирайте най-наболелия проблем, като се съобразите и със сезона и възрастта. Най-добре е да съобразите избора на серум и с избрания от вас крем, защото серумът подсилва действието на крема и така резултатът е по-добър. Затова преди да нанесете на кожата хидратиращ крем например, сложете овлажняващ серум и ефектът ще е максимален. Не е много практично да ползвате серум против бръчки, ако кремът ви не е предназначен за премахването им.

  • При кожа, склонна към акне ви препоръчваме серум с витамин С. Той подпомага производството на колаген, възстановяването на кожата и намалява възпалението. Подходящи съставки са още ретинол, цинк и салицилова киселина.
  • При суха кожа е най-добре да ползвате серуми с витамин Е, гликолова и хиалуронова киселина.

Серум - начин на употреба

Нормално е да ползвате серум сутрин и вечер. След сън е добре да се спрете на овлажняващ серум, който ще увеличи защитата на кожата през деня. Преди лягане, след като почистите лицето, нанесете регенериращ серум, а след него - подхранващ крем.

Серумът може да ви помогне и за по-лесното нанасяне на декоративния грим. Сложете малко серум и капнете фон дьо тен до него. Смесете и нанесете на кожата. Така тенът ще е перфектен, а нанасянето леко. На същия принцип можете да нанасяте руж и коректор за очи. Смесете козметиката с малко серум и нанесете. Ефектът и блясъкът са невероятни.

ВАЖНО! Преди употреба тествайте серума!

Тъй като серумите са силни продукти. Винаги правете кожен тест преди употреба. Разтрийте малко от продукта на китката си и изчакайте 30 минути. При серумите не важи правилото "Колкото повече, толкова по-добре!"

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #серум #маски за лице #домашна козметика #бръчки