Френският лечител Яуи Куне, живял през XIX век, казва, че ако усърдно и всекидневно почистваме своето тяло, няма да боледуваме. Искате ли да “почистите" тялото си, да го освободите от “баластрата”, от токсичните вещества? Искате ли да имате ясна мисъл и желание за работа? Да се чувствате силни и бодри?

Тогава направете тридневна диета с жито по следния начин:
  • Измийте добре 500 г жито, варете го в 2-3 литра вода около 10-15 минути (от момента на завираното), свалете го от огъня и го оставете да се задушава под капак и с кърпа върху него. От така приготвеното жито изяждайте по една голяма чаена чаша три пъти дневно.

Във всяка чаша преди консумацията слагайте по 1 чаена лъжичка мед и разбърквайте добре.

Житото ще ви стигне за около 3-4 дни.

По време на житената диета можете да пиете кафе, чай, прясно мляко, водата от свареното жито, минерална вода. Но само това, без никаква друга храна!

Склонните към запек трябва да пият повече вода и чайове.

Може да изяждате и по 1-2 добре измити ябълки с кората дневно.

  • Заедно с “почистването“ на тялото за тези 3-4 дни ще свалите и 2 килограма.

Не забравяйте: както по време на диетата, така и винаги когато се храните, дъвчете добре и продължително храната. Това е едно от важните условия както за здраве, така и за елегантна фигура.

След приключването на диетата не се “нахвърляйте“ веднага на трудно смилаема и в големи количества храна. Преминаването към обичайната храна трябва да става постепенно, от по-лека към по-тежка.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #диета #диети #жито #мед