© Unsplash

Без значение какви са целите ви за отслабване и на моменти да ви изглеждат невъзможни, ако направите мънички промени в сутрешните си навици, можете по-лесен и ефективен начин да стигнете до желаните цифри на кантара.

Ако се опитвате да отслабнете, решенията, които взимате около храната и спорта през целия ден, са от голямо значение. Но има няколко специфични сутрешни ритуали, които могат да ви помогнат да успеете да се доберете до желаните цели за отслабване.

Ето 5 сутрешни навици, които направят отслабването ви по-лесно и приятно:Яжте високо протеинова закуска

Високо-протеиновата закуска ще ви даде ситост и голямо количество енергия, което ще се отрази на теглото ви съвсем скоро. Организмът изразходва повече време, за да усвои протеини, отколкото въглехидрати или мазнини, така че храните с високо съдържание на протеин поддържа хората сити за по-дълго. Протеинът също така помага при контрола на апетита и баланса на кръвната захар. Той може да помогне за загубата на тегло и чрез намаляване на нивата на грелин, хормона на глада.

За оптимална ситост и ползи за изграждане на мускулите, хората трябва да се стремят да приемат около 30 грама протеин на закуска. Изследване е установило, че жените, които закусват с 30 грама протеин, консумират около 100 по-малко калории на обяд в сравнение с тези, които ядат закуска с ниско съдържание на протеин.


Започнете деня с чаша вода

Започването на деня с чаша - две вода е лесен начин за бързо сваляне на килограми. Водата ускорява метаболизма, което намалява риска от напълняване. Пиенето на вода също може да намали апетита и приема на храна при някои хора. Водата може да помогне за увеличаване на броя на калориите, които тялото изгаря поне за час.

Да започнете сутринта с много вода и хидратиратацията през целия ден е чудесен и лесен начин за подпомагане на загубата на тегло с минимални усилия.Заредете се със слънчева светлина

Слънчевата светлина може да помогне на хората да се заредят с витамин D, което може да помогне за загубата на тегло и предотвратяване на наддаването на тегло.

Проучвания установяват, че хората, изложени на умерено ярка светлина сутрин, имат значително по-ниски BMI, отколкото хората, които получават по-голямата част от излагането си на светлина по-късно през деня. Само 20 до 30 минути светлина сутрин е достатъчно, за да повлияете на BMI и да подобрите здравето ви.


Премерете се

Според изследванията хората, които се претеглят ежедневно, губят около три пъти повече тегло и телесни мазнини в сравнение с хората, които се мерят по-рядко. Претеглянето може да бъде мощен метод за подобряване на мотивацията и развитие на самоконтрола. Трябва да се мерите след като се събудите, след като използвате банята и преди да ядете или пиете. Важно е да запомните, че теглото се колебае ежедневно и се влияе от различни фактори.


Медитирайте

Според Американската психологическа асоциация, медитацията може да облекчи стреса, да засили паметта и фокуса. Друго предимство? Може да помогне при отслабване. Само фокусирането върху дишането за няколко минути сутрин може да помогне за повишаване на вниманието, което ще доведе до ден, до правилния избор на храна.

Едно проучване установява, че медитацията може намали както емоционалното хранене, така и преяждането.


За най-добри резултати, не забравяйте да комбинирате тези сутрешни навици със здравословен начин на живот и диета.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #отслабване