© Unsplash

Спортът помага не само за свалянето на килограми, но е полезен за здравето, имунната система, продължителността на живот и психическото здраве.

Въпреки че редовните упражнения могат да помогнат за загуба на тегло, това въобще не е единствения плюс на вашата тренировката. Спортуването е самоусъвършенстване извън физическата форма - от облекчаване на симптомите на депресия, до намаляване на стреса и промяна на живота ви към по-добро. Може да извлечете толкова много положителни неща за вашия организъм от упражненията и спорта.

Споделяме ви 6 причини да спортувате, които нямат нищо общо с отслабването:Понижава нивата на стрес

Упражненията носят много ползи за психичното здраве, а намаляването на стреса е едно от тях. Физическата активност ще увеличи производството на неврохормони като норепинефрин, химикал, който смекчава мозъчната реакция на стрес.


Подобрява самочувствието

Дори и да не загубите нито един килограм във фитнеса, упражненията могат да ви накарат да се почувствате по-самоуверени. Проучванията показват, че физическа активност може да засили вашето самочувствие и да подобри представа за това, което сте.


Спортът има добър ефект върху съня и концентрацията

Хората спят значително по-добре и се чувстват концентрирани през останалото време, ако спортуват поне 150 минути седмично, сочат изследванияПовишава продуктивността

Изследванията показват, че хората, които включват упражнения в графика си, са по-продуктивни и енергични от останалите по-малко активни техни колеги. Физическа активност също така може да засили креативността ви,


Спортът намалява риска от нараняване на ставите

Правенето редовно на различни видове упражнения, особено тези, които включват силови тренировки могат да помогнат за намаляването на разтягането на мускули. Спортувате е свързано и с дълголетието и намалява риска от заболявания, свързани с възрастта. Също така активният начин на живот подпомага ставите.


Подобрява имунната система

Редовните упражнения помагат забавянето на промените, които стават с имунната система свързани със стареенето. Това от своя страна намалява риска от инфекция и предпазва от болести.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!