© Depositphotos

Цветовете

Черното се счита за един от най-елегантните и изискани цветове. Но точно той безпощадно подчертава възрастта ви и дори може леко да ви състари. Затова най-добре изключете прекалено тъмните дрехи от гардероба си или пък, ако все пак държите на тях, задължително ги разнообразявайте с ярки детайли.

  • Обличайки тъмен делови костюм, непременно комбинирайте с ярка риза или фишу. Има начин да изглеждате стилно и в костюм в светли, пастелни тонове, които определено ще ви „подмладят“.
  • Виолетовото например е много подходящо за дамите на средна възраст - привлича вниманието, подмладява.
  • Синьото също е добър избор, тъй като придава свежест на лицето.

Аксесоарите

Според стилистите украшенията и прекалено сложните и претенциозни аксесоари трябва да бъдат сведени до минимум.

Ярките обици и гривни може и да внасят младежко настроение, но могат да изглеждат и леко смешно и не на място. По-добре се насочете към красотата на оригиналните, с нетрадиционна форма украшения с полускъпоценни камъни.

Обувките

Ако искате да изглеждате по-млади, опитайте се да избягвате тежките обувки с високи платформи. Те състаряват, правят краката да изглеждат по-големи и груби. Можете обаче да изберете обувки на средно висок ток, с които ще изглеждате по-стройни и високи и визуално - по-слаби.

Дрехите

Основно правило, което трябва да спазвате, е да не носите прекалено широки, обемни и безформени дрехи. Прибраните модели ще ви помогнат да „спестите“ някоя и друга годинка, но пък са подходящи само за дами с перфектни фигури.

Дънките обаче стават за всеки тип фигура - просто съобразете модела им с тялото си и комбинирайте с подходящия топ, туника или сако. Тези в цвят индиго са почти идеалният избор.

Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #дрехи #възраст #мода