© Unsplash

Здравословното хранене не само може да ви помогне да отслабнете и да имате повече енергия, но също така може да подобри настроението ви и да намали риска от заболявания. Дори да знаете всичко това поддържането на здравословна диета при вашия начин на живот може да бъде трудно.

Спирането на лошите навиците и придържането към здравословно хранене не е лесно. Въпреки това, няколко стратегии могат да ви помогнат да се придържате към плановете си за диета и да отслабнете. Има безброй съвети как най-добре да живеем здравословно, но нека бъдем сериозни, има само шепа идеи, които наистина ще можете да реализирате и да се спазвате с достатъчно дълго, за да видите желаните резултати. Ето 7 прости начина да се придържате към здравословно хранене.Започнете с реални очаквания

Яденето на питателна и здравословна храна има много предимства, включително потенциална загуба на тегло. Важно е обаче да се поставят реалистични очаквания. Например, ако се напрягате да отслабнете твърде бързо, вашият план за постигане на по-добро здраве може да се обърка. Определянето на по-реалистична и постижима цел може да ви предпази от обезсърчаване и дори да доведе до по-голяма загуба на тегло.


Помислете какво наистина ви мотивира

Спомняйки си точно защо правите здравословен избор, ще ви помогне да останете на правилния курс. Наистина е полезно да си съставите списък с конкретни причини, поради които искате да станете по-здрави.

Когато сте изкушени да се отдадете на нездравословно поведение, спомнете си какво ви мотивира и това ще ви помогне да се придържате към здравословна диета.


Дръжте нездравословните храни далеч от вас

Трудно е да се яде здравословно, ако сте заобиколени от нездравословни храни. Ако други членове на семейството искат тези храни наоколо, опитайте да ги държите скрити, а не по плотовете. Присъствието на нездравословна храна на различни места в къщата е свързано със затлъстяването и увеличената консумация на нездравословни храни.


Избягвайте подхода „всички или нищо“

Отхвърлянето на желанието да оценявате деня си като "добър” или "лош" може да ви попречи да преядете и да правите лош избор. Един често срещан сценарий е, че сте изяли нездравословни предястия и решавате, че вашата диета е съсипана за деня, и продължете да прекалявате с нездравословни храни. Вместо да мислите, че денят е съсипан, опитайте да поставите миналото зад себе си и да изберете здравословни, непреработени храни, които съдържат протеин за останалата част от деня. Това ще ви помогне да се сити и удовлетворени, а не преяли и разочаровани.Носете си здравословни закуски

Придържането към здравословно хране може да бъде трудно, когато сте далеч от дома за продължителен период от време. Вземете здравословни, високо протеинови закуски, когато сте далеч от домът в случай, че не можете да здравословна храна в продължение на няколко часа.


Имайте план ако трябва да ядете на вън

Наличието на план преди хранене на вън може да ви помогне да направите по-здравословен избор. Най-добре е да имате стратегия, преди да стигнете до ресторанта, вместо да бъдете претоварени с избори, след като стигнете там.


Наслаждавайте се на храната!

Наслаждавайте се на храната когато се храните, това може да ви помогне да поддържате здравословен начин на живот. Отделете време, за да се насладите на храната си. Това увеличава шансовете ви за успешни, трайни промени в поведението. Приемането на внимателен подход към храненето може да ви помогне да постигнете по-добра връзка с храната и да намалите преяждането.


Хареса ли ви? #Споделете с приятели!


Вижте и други публикации по темата: #диета #диети #здравословно хранене